Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κομικ Μπουκ Κονφιντενσιαλ (Comic book Confidential)


Το Κομικ Μπουκ Κονφιντενσιαλ είναι ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του 1988. Θέμα του, τα κόμικς και οι δημιουργοί τους.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Ρον Μανν (Ron Mann). O Ρον Μανν είναι ένας καλλιτέχνης, ο οποίος ασχολείται με το ντοκιμαντέρ και με θέματα Βόρειο-αμερικανικής ποπ κουλτούρας.

Το ντοκιμαντέρ διαρκεί μια ώρα και τριάντα λεπτά. Μέσα σε αυτήν την μιάμιση ώρα παρελαύνουν όλα τα μεγάλα ονόματα της ένατης τέχνης. Από τον Γουίλιαμ Γκεηνς (William M. Gaines) της Η.ΣΙ. (EC Comics) και την Λίντα Μπάρρυ (Lynda Barry) μέχρι τον Αρτ Σπιγκελμαν (Art Spiegelman) και τον Φρανκ Μιλλερ (Frank Miller), όλοι είναι παρόντες.   

Πραγματικά αξίζει κάποιος να ψάξει και να βρει το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ. Περιέχει φανταστικές συνεντεύξεις, από ανθρώπους σπουδαίους, οι οποίοι έβαλαν όλοι τους από ένα λιθαράκι στο να ωριμάσει η τέχνη των κόμικς. Ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με έργα και δημιουργούς που είναι πολύ πιθανό να έχει προσπεράσει, και θα μυηθεί εκτενέστερα στην κοινωνία των κόμικς δημιουργών. 
Το ύφος της ταινίας είναι μοναδικό. Πετάγεται από τον ένα δημιουργό στον άλλο πολύ φυσικά, και δένει μαζί όλο αυτό πολύ ωραία. Κάποια ψευτο-ανιμεησιον (animation) των κόμικς που σχολιάζονται κλέβουν την παράσταση. Επίσης διαβάζονται και αποσπάσματα από αναφερθέντα κόμικς. Στην παρακάτω εικόνα, μπορεί κανείς να διαβάσει την λίστα όλων των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα. 



ΥΓ. Τσεκάρετε και το τρέιλερ του φιλμ
http://www.youtube.com/watch?v=Uk3Qj9S_-9I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου